keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Mikä blogi kiinnostaa

Some postauksia ja nettiä muutenkin luetaan silmäilemällä. Tekstistä yritetään löytää nopeasti kiinnostava materiaali. Käsitteleekö teksti sitä, mitä olen hakemassa? Onko sisältö minua kiinnostavaa?

Sisältö, sisältö ja sisältö ovat tärkeimmät kiinnostavuuteen vaikuttavat asiat. Sen lisäksi voimme helpottaa lukijan työtä muutamalla keinolla.
  • Käytä väliotsikoita ja kirjoita lyhyitä kappaleita.
  • Käytä helppolukuisia sanoja ja lauseita.
  • Karsi turhat sanat.
  • Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen.
  • Jätä tyhjää tilaa elementtien väliin.
  • Käytä kuvia.
Näitä kurssin bloggauksia kirjoittaessa olen miettinyt, missä menee kiinnostavuuden raja? Mitä asioita ja näkökulmia kannattaa ottaa mukaan?  Olisin kirjoittanut vielä hieman lyhyemmin, jos postaukset olisi tarkoitettu vain opiskelun ulkopuolelle. Oma tyylini on melko tykittävä. Joku muu kirjoittaa laveammin. Onneksi myös (runsaat) lukijamme ovat erilaisia, joten mahdollisesti edes joku pitää juuri omasta tyylistäni.

Sisällön lisäksi olen blogia kirjoittaessani joskus ollut epävarma, mikä on teknisesti ja visuaalisesti hyvää tekstiä. Miten blogia kannattaa kirjoittaa, asetella ja otsikoida, jotta lukija kokisi sen kiinnostavaksi. Tätä joudun opiskelemaan jollain jatkokurssilla.

Hauska yksityiskohta meidän blogeissamme on mielestäni myös se, minkä teeman kukin on valinnut. Omani yrittää olla taiteellinen, innovoiva ja sosiaalinen. Se lienee virtuaalisen minäni rooli tässä yhteydessä.

7 kommenttia:

  1. Mainio postaus! Toivottavasti tästä syntyy enemmänkin keskustelua.

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä. Pitää yrittää ottaa tuosta itsekin opiksi, itsellä on usein niin paljon asiaa, että teksti on pikemminkin kirja kuin blogipostaus :(

    Ja oma "teemani" blogissani näyttäisi olla nostaa esiin aivan muunlaisia asioita ja ilmiöitä kuin kurssin teemat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä yhteisössä (koemmeko olevamme yhteisö?) kaikki aiheet ovat sallittuja. Mikä tekisi hommasta kivempaa, olisi jos tekstit saisivat lisää kommentteja ja keskustelua.

      Poista
  3. Minä olen minimalisti. Pidän kaikesta yksinkertaisesta ja vähäeleisestä. Tiesin jo blogin luodessani, että haluan siitä vähävärisen ja muotokieleltään muutenkin simppelin, mutta vasta kirjoittaessani olen läytänyt siihen oman tone of voiceni. Oikeakielisyys on intohimoni, ja näistä kurssinkin bloggareista on aika helppo erottaa journalistit muista. Ketä kiinnostaa, onko päivämäärässä piste myös kuukauden perässä tai onko sitaattimerkit merkitty tekstissä eurooppalaista tapaa käyttäen? No minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kielioppivirheistä! Tosin oma tekstini viliseen niitä, mutta pyrin kuitenkin kirjoittamaan oikein.
      Kirjoittaminen ja tyyli riippuu myös kohderyhmästä. Teini tuskin kokee tekstiä itselleen kohdistetuksi jos sen kirjoitettu virallisesti?

      Poista
  4. Mielestäni blogi tekstin ei pidä olla liian pitkä, koska lyhyemmän tekstin jaksaa lukea paremmin. Lyhyessä tekstissä on hyvä olla asia kerrottuna tiiviisti sekä selkeästi. Näin sanoma menee nopeasti perille. Blogissa olevat kuvat tekevät blogille mukavaa visuaalista ilmettä.

    VastaaPoista
  5. Itse olen myös välillä miettinyt ns. "oikeaa tapaa" ja totta kai tyylejä on monia. Itse suosin lyhyempää ja selkeää, jotta se on helposti luettavaa.

    Olen huomannut, että useiden kirjoitusten perässä on yleensä tiivistelmä muutamalla täkyllä siitä mitä tekstistä opittiin tai vastaavaa, jolloin lukija saattaa tällöin lukea pitemmänkin kirjoituksen, jos tiivistelmä on kiinnostava

    VastaaPoista